HONDENGEDRAG CENTRAAL


Gedragstherapie - Jachttraining - Privélessen - Workshops

GEDRAGSTHERAPIE


Vertoont uw hond ongewenst gedrag?

Veel mensen weten niet dat er meestal nog prima iets te doen is aan ongewenst hondengedrag of gedrag van de hond waar de mensen problemen mee hebben. Met gedragstherapie onder deskundige begeleiding is veel ongewenst gedrag goed te verhelpen!

Als u contact met mij opneemt dan maken wij een afspraak voor een intake gesprek bij u thuis. Tijdens dit gesprek kijk ik naar het gedrag van uw hond en de interactie tussen u en uw hond. Afhankelijk van het probleem wil ik de hond ook buiten aan de lijn zien, of in de context waarin het ongewenste gedrag zich voordoet. Aan de hand van de verkregen informatie en mijn observaties wordt er een therapie op afgestemd. U kunt dit zien als een *trainingsstappenplan, waarbij ik schriftelijk en mondeling uitleg wat het probleem is en hoe er mee om te gaan.

Het is belangrijk dat iedereen van het gezin, die zich bezig houdt met de opvoeding van de hond, aanwezig is tijdens mijn bezoek.  Zo krijgt iedereen het zelfde te horen en weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt.

 

Voorbeelden van probleem gedrag:

 

  • De hond blaft als hij alleen is.
  • De hond maakt dingen kapot als hij alleen is.
  • De hond bijt de baas of andere gezinsleden.
  • De hond valt uit naar andere honden.
  • De hond gromt als hij voer of een speeltje heeft.
  • De hond jaagt achter fietsers, auto’s of joggers aan.
  • Meerdere honden uit één gezin maken ruzie.

 

Het ongewenste gedrag is er vaak met de tijd ingeslopen. Het is dan ook niet meteen opgelost. Realiseert u zich dan ook dat het een lang proces kan zijn met veel “ups & downs”. Ondanks dat is het nog steeds zinvol om met mij contact op te nemen!

 

Het consult:

Bij u thuis probeer ik door het stellen van vragen en het testen van de hond en zijn relatie met u, te achterhalen waardoor de problemen worden veroorzaakt. Vervolgens leg ik u uit wat er gedaan kan worden om het gedrag te veranderen. Dit gesprek zal 2 tot 3 uur in beslag nemen. Binnen 5 – 7 werkdagen na mijn bezoek ontvangt u de volledig uitgeschreven therapie (trainingsstappenplan) per mail.

 

Kosten: € 135,00 exclusief reis – en parkeerkosten*.

  • Bezoek aan huis, maximaal 3 uur.
  • Inclusief uitgebreid *trainingsstappenplan. Dit wordt zowel mondeling tijdens het bezoek, als schriftelijk via de mail uitgelegd.

 

Werkgebied:

Hondengedrag centraal werkt in de regio  Nijmegen – Wijchen – Beuningen – Arnhem.

 

*De reiskosten bedragen € 0,35 ct per gereden kilometer en wordt berekend vanaf postcode 6515 HT  te Nijmegen.

 

Hondenschool, Jachttraining, Puppycursus, Gedragstherapie, Priveles hond, jachthondentraining, Nijmegen, Wijchen, Beuningen, Arnhem en Doetinchem, jachthond, hond, hondentraining.

© Hondengedrag centraal – 2020 Alle Rechten Gereserveerd. Gemaakt door Colorsone